CAM – Fabricatie Asistata de Calculator

CAM = Computer Aided Manufacturing (Fabricatie Asistata de Calculator) este asociat la ora actuala cu termenul CNC = Computer Numerical Control (Comanda Numerica Computerizata), termen care definește noua generație de mașini unelte cu comanda numerica.

Comanda numerica s-a aplicat initial in cazul masinilor unelte pentru prelucrari prin aschiere, dar, la ora actuala este din ce in ce mai raspandita in domeniul masinilor pentru prelucrari prin deformare si al masinilor de debitat cu laser, plasma, flacara oxi-acetilenica sau jet de apa.

SprutCAM X

 • Centrele de prelucrare prin frezare sunt destinate prelucrarii pieselor cu forme de mare complexitate, de tipul matritelor. Sunt utilizate de obicei in productia de unicate sau serie mica, dar in prezent noile masini de frezat CNC pot fi utilizate si in productia de serie mare.
 • Complexitatea pieselor prelucrate la ora actuala pe masinile de frezat CNC face aproape imposibila programarea manuala a acestora. Tehnicile de programare asistata presupun utilizarea unui software CAM pentru generarea tehnologiei de prelucrare si a codului NC care va controla deplasarile saniilor masinii.
 • Firma noastra este reseller autorizat al programului SprutCAM X, una din solutiile care ofera un excelent raport pret/performanta. Programul ofera suport pentru prelucrari prin frezare, strunjire, elecroeroziune cu electrod filiform, debitare si, incepand cu versiunea 8 si prentru prelucrari cu roboti industriali seriali.
 • De asemenea, incepand cu versiunea 12, programul ofera suport si pentru prelucrari aditive.
 • Mai mult despre SprutCAM X.
JETCAM

 • Masinile de stantat cu comanda numerica (cunoscute si sub denumirea de punching machines) se utilizeaza pentru prelucrarea pieselor prin stantare, perforare si rontaire din semifabricate de tip foaie de tabla. Programarea manuala a acestor masini este practic imposibila, pentru ca in acest caz se pune si problema croirii, adica a aranjarii optime a unui numar cat mai mare de semifabricate identice sau diferite pe foaia de tabla. Chiar si in cazul pieselor identice, datorita faptului ca fiecare piesa poate fi rotita cu un anumit unghi pe foaia de tabla, fiecare piesa necesita de fapt un program separat.
 • Programele CAM pentru masinile de stantat CNC sunt de complexitate ridicata, deoarece trebuie sa asigure atat generarea tehnologiilor de prelucrare (alegerea si plasarea poansoanelor), rularea algoritmilor de croire optimizata, precum si generarea codului NC.
 • Firma noastra este reseller autorizat al programului JETCAM, considerat la ora actuala una dintre cele mai performante solutii in acest domeniu.
 • Mai mult despre JETCAM.
 • Masinile CNC de debitat cu laser, plasma, oxy-gaz, jet de apa sunt destinate prelucrarii pieselor din tabla de grosimi medii si mari. O mentiune suplimentara trebuie facuta in cazul masinilor CNC de debitat cu laser, unde grosimea tablei este mai mica, dar precizia pieselor prelucrate, precum si calitatea suprafetei acestora este mai mare.
 • Firma noastra este reseller autorizat al programului JETCAM, solutie performanta care poate fi utilizata si pemtru generarea asistata a tehnologiilor si programelor NC pentru masinile CNC de debitat.
 • Mai mult despre JETCAM.

 

CONTACTEAZĂ-NE:

  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.